Nya Gatuslangavsnitt!

Under dessa veckor då jag varit lite inaktiv med bloggandet så har Gatuslang dragit igång igen.
 
 

Gatuslang Avsnitt 40 – ADL/Adam Baptiste

Adam Baptiste eller ADL är en av de absolut mest betydelsefulla profilerna i den svenska hiphop-historien. Född i Varberg men uppväxt i Malmö hittade han i tidig ålder hiphopen och möjligheten att ta sig till Köpenhamn där han redan 1989 fick chansen att rappa ihop med Solid Posse och MC B-True på låten Unity Rap. Under 90-talet befann sig Adam i både Göteborg tillsammans med Vladi C och Stonefunkers men också med Timebomb– och Breakin’ Bread-kollektiven i Stockholm. Under de senare åren har Adam ägnat allt mer tid åt sin tro men arbetar samtidigt som låtskrivare åt stora internationella och nationella artister. Gatuslang ger er över två timmar med en livs levande legend. Trevlig lyssning!
 
Klicka här för att lyssna på Gatuslang Avsnitt 40 – ADL/Adam Baptiste!
 
 
 

Gatuslang Avsnitt 41 – Sentense/Tobias Carlsson

Tobias Carlsson har varit en figur i svensk hiphops bakgrund sedan mitten av 90-talet. Tillsammans med Kashal-Tee började han under 90-talet odla sin passion för hiphopmusik i Bålsta. Det dröjde dock till 00-talet innan Tobias själv började göra musik under egna namnet Sentense vilket resulterade i en vinyl-EP 2003 och ett CD-album 2008 med mängder av svenska och internationella rappare. Sedan några år har tillbaka har det egna musikskapandet lagts på is. Idag arbetar han istället som chefredaktör för Skandinaviens största hiphopmagazin Kingsize Magazine. Trevlig lyssning!
 
Klicka här för att lyssna på Gatuslang Avsnitt 41 – Sentense/Tobias Carlsson!
 
 
 

Gatuslang Avsnitt 42 – Adotey/Tobias Addo

Tobias Addo eller Adotey är kanske inte känd för så många, men han är svensk hiphop-historia i dess rena form. Som en av de första att anamma hiphop i Umeå på 80-talet och plocka upp trumpinnarna blev han en av tre medlemmar i den legendariska gruppen Bakers of the Holy Bread. En grupp som tre år innan Petters debut fick hela sin skiva producerade av Sundsvalls-duon Collene & Webb. Och lyssnar du på gruppens stenhårda debut kommer du också känna igen samplingar från både Petter– och Organism 12-låtar. Tobias målade också graffiti och åkte rullbräda men framför allt var han dansare och trummis. Gatuslang ger er avsnitt 42 och en för många okänd historia. Trevlig lyssning!
 
Klicka här för att lyssna på Gatuslang Avsnitt 42 – Adotey/Tobias Addo!
 
 
Du hittar även Gatuslang på följande platser:

Facebook: Gatuslang
Flattr: Gatuslang
Instagram: Gatuslang
iTunes: Gatuslang
Soundcloud: Gatuslang
Spotify: Gatuslang
Twitter: Gatuslang
Whoa: Gatuslang

Annonser
Annonser